Kerekerdő Alapítvány
www.kerekerdo.org
Rólunk Elérhetőségeink Partnereink Információk Rendezvényeink Szolgáltatásaink
A Kerekerdő Alapítvány júniusi, júliusi és augusztusi programjai

Nyári táborok

 

Június 19-24; június 26-július 1; július 3-8; július 10-15. (négy turnus)

Pajta tábor a Vasi Múzeumfaluban

A Kerekerdő Alapítvány a Savaria Múzeum támogatásával  nyolcadik éve szervezi napközis táborát a Múzeumfaluban.
Várjuk elsősorban azoknak a 7-10 éves kisiskolásoknak (és bátor óvodásoknak) a jelentkezését, akik szívesen töltenének el egy, vagy több hetet ódon falusias környezetben.
Hat-hat napon keresztül természetismereti programok lesznek a környező zöld területeken, délutánonként kézműves foglalkozások sorjáznak (nemezelés, agyagformázás, gyöngyfűzés, növényszövés, csuhézás, fafaragás, fonási technikák, bőrművesség, stb.) Megismerkedhetnek a gyerekek a falu kertjével és háziállataival, régi eszközökkel, szokásokkal, dalokkal, táncokkal. Lehet íjászkodni és lovagolni is.
A programok 8-18 óra között zajlanak, de a korábban érkezőket is fogadják a szervezők.
Részvételi díj: 13 000 Ft/fő/turnus
Jelentkezés, és a részvételi díj befizetése: június 9-ig folyamatosan a Kerekerdő Alapítvány központjában, az Ökocellában, hétköznap 10.00-16.00 óra között.

 

Június 19-25.

Süni tábor - Természetvédelmi tábor Felsőcsatáron (bentlakásos tábor)

A Kerekerdő Alapítvány tizennegyedik alkalommal szervezi meg táborát 9-14 éves diákok számára. A tábor a Vas-hegy és a Pinka szurdok természeti értékeinek bemutatásán keresztül vezeti be a gyerekeket a növények, a madarak, az ízeltlábúak, a kőzetek, gyógynövények és a gombák világába. A kiscsoportos természetismereti foglalkozások mellett túrák, terepi vizsgálatok, vetélkedők, sok játék, kézműves foglalkozások színesítik a programot, melyet egy néphagyományos időkeret foglal rendszerbe. Így például Szent Iván napja a napfelkelte megtekintésével kezdődik és egy fergeteges táncházzal, és tűzugrással fejeződik be.
A tábor bázisa a Felsőcsatári Gyermeküdülő
Részvételi díj: 16 000 Ft
Jelentkezés, és a részvételi díj befizetése: június 9-ig folyamatosan a Kerekerdő Alapítvány központjában, az Ökocellában: hétköznap 10.00-16.00 óra között.

 

Augusztus 3-10.

Szőcei szénagyűjtő tábor - Természetvédelmi tábor az Őrségben (félnomád tábor)

A félnomád tábort tizenötödik alkalommal szervezi meg a Kerekerdő Alapítvány, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság támogatásával a híres szőcei tőzegmohás közelében. A táborba 11 évesnél idősebb, tábori tapasztalatokkal rendelkező diákokat várunk. Természetismereti foglalkozások (madarászat, botanika, hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak) és természetvédelmi munkák (szénagyűjtés, aranyvesszőírtás, stb.) és kézműves foglalkozások, vetélkedők adják a tábor programját. A tábor bázisa a falutól kb. másfél kilométerre lévő kutatóház (régi parasztház komfort nélkül.). Elhelyezés sátrakban, alvás hálózsákban.
Részvételi díj: 15 000 Ft/fő
Jelentkezés, és a részvételi díj befizetése: június 9-ig folyamatosan a Kerekerdő Alapítvány központjában, az Ökocellában: hétköznap 10.00-16.00 óra között.

Kedvezmények: testvéreknek: 1000 Ft/fő; kedvezményjegy: 1000-2000 Ft (erdei iskolákban vetélkedőkön szerezhető); törzstagoknak: 2000 Ft/fő (aki legalább három éve jár ebbe a táborba).

 

Vendégkönyv

[Híreink] [Programjaink] [Környezeti nevelés] [Természet és kultúra] [Természetvédelem] [Környezetvédelem] [Fenntartható élelmiszerfogyasztás] [Civil együttműködés, érdekképviselet]